fbpx

Кирил Пецаков

Кирил Пецаков е член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Пецаков е дипломиран стоматолог и работи во Здравствениот дом во Охрид.

Член е на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ од 2008 година.  Пецаков е избран за претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ на ОК Охрид во 2008 година, функција која ја извршува до 2011 година, во истиот временски период е и член на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ. Во период од 2009 до 2013 година е член на Советот на Општина Охрид. Пецаков е избран за претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид во 2017 година.