fbpx

Изабела Апцева

Изабела Апцева е член на ВМРО-ДПМНЕ од 2014 година.

Средно образование завршила во Гимназијата ,, Кочо Рацин’’ во Велес, дипломира на УКИМ-  Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје насока правни студии, а во моментот е на магистерски студии на насока Казнено право на истиот.

Апцева е член на ОК на УМС Велес. Избрана е за член на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од 07.09.2020г. и за член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ.

Апцева има посетено неколку обуки и семинари во организација на УМС на ВМРО-ДПМНЕ и Конрад Аденауер одржани во Република Македонија.