fbpx

Драган Ковачки

Драган Ковачки е лице кое целиот свој работен век го поминува во АРМ, каде доаѓа до позицијата Полковник. Ковачки завршува Воена академија во Скопје, а извршува бројни специјализации и обуки во земји дел од НАТО пактот.
 
Ковачки е политички активен од 2020 година, кога на предвремените парламентарни избори беше кандидат за пратеник во ИЕ-3.