fbpx

Борис Шамбевски

Роден: 29.04.2001 год. во Скопје

Образование: СУГС Гимназија "Орце Николов" Скопје

Земјоделски факултет, група Агроекономија, Универзитет "Св. Кирил и Методиј" Скопје

Член на ВМРО ДПМНЕ од 2019 год.

Генерален секретар на УМС на ОК Ѓорче Петров

Член на ОИШ и РЕГИШ за Парламентарни избори во 2020

Член на ИК на УМС на ВМРО ДПМНЕ.

Странски јазици: активно познавање на англиски и руски јазик и базично познавање на кинески јазик.

Учествувал во проектот "Имам Став!" на Парламентарниот институт.