fbpx

Христина Смилевска

Христина Смилевска е дипломиран Економист. Работела во Локална самоуправа Делчево 6 месеци. Била Раководител на Центар за вработување –Делчево од 05.08.2011 година до 31.08.2017година

Соработник за услуги за поддршка за вработување ЦВ-Делчево од 01.09.2017 година до 17.08.2018 година. Соработник за услуги за поддршка за вработување во ЦВ –Берово од 18.08.2018 година до денес.

Член на партијата од 1997 година како УМС. 2001-2003 член на комисија за студенти и средношколци на УМС на ВМРО-ДПМНЕ  ОК Делчево.

Член/учесник во сите досегашни локални,парламентарни и претседателски избори во сите Изборни Штабови на различни позиции(одговорна на КИМ,од врата на врата ,работа со дијаспората,таргет групи итн. Член на ОК ВМРО-ДПМНЕ Делчево (Сениори) , претседателка на УЖ на   ВМРО-ДПМНЕ-Делчево.