fbpx

Ангелинка Петкова

Ангелинка Петкова, родена на 27.12.1971 год.во Гевгелија. Сопруга и мајка на две полнолетни деца. По професија  дипломиран социолог. Завршила на Филозофскиот факултет ,,Св.Кирил и Методиј,, во Скопје.

Вработена  во Центар за социјална работа Гевгелија од 1999, а сега  пратеник во Собранието на РМ.  Член на ВМРО - ДПМНЕ од 1997 година, а од 2016 година  до 2020 година претседателка на УЖ ОК Гевгелија.