Актуелно

Македонија тоне во корупција, тоа мора да се смени

Интегрален текст од видео обраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
Прес

Зголемувањето на старосната граница за пензионирање и стапката на...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Драган Данев
Прес

Рушењето на споменикот на Андон Лазов Јанев - Ќосето е акт на...

 Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Крсте Јовановски

Факти од нашата работа

22,9% невработеност

Невработеноста падна на историско најниски 22,9 отсто

90% повисоки пензии

За 10 години најниската пензија се зголеми за 90,32%

10 топ земји

Македонија во првите 10 држави во светот според Дуинг Бизнис

170K работни места

Отворени над 170.000 нови работни места од 2006 година

Колумни + интервјуа

Животот што го најавуваше СДСМ остана само на хартија!

Јас посакувам единство за сите крупни национални и државни прашања, но не сум убеден дека другата страна ја сфаќа сериозноста на овие теми и нивната...

Цената на Владата - нула денари за македонскиот јазик

Колумна на Александар Николоски, Потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ е модерна центар-десна партија и како таква е препознаена од нашите сестрински партии низ Европа

Александар Николоски, еден од тројцата нови потпретседатели на ВМРО ДПМНЕ вели дека партијата оваа година ќе ја посвети на консолидација и градење...

НИКОЛА ГРУЕВСКИ - ПОЧЕСЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВМРО-ДПМНЕ
Изјава

100 дена лаги, неспособност, хаос и понижување.

100 дена лаги, неспособност, хаос и понижување. 

100 дена партизација, кадровски дебакл, незаконско работење и уривање на институциите. 

100 дена укинување и блокирање на проекти, економско тонење, задолжувања, неработење и непромислени и површни потези. 

Ова е тоа што го трпеше Македонија и граѓаните на Македонија изминативе 100 дена.

Ова е тоа што Зоран Заев на денешната негова прес конференција полна со полувистини и голи фрази, свесно го премолчи. Ова е резиме на начинот на кој што СДСМ владее. 

Незадоволни земјоделци, разочарани пензионери, прелажана младина, издадени национални чувства и национално достоинство, бизнис заедница и синдикати ставени на маргините, заборавени работници, и ниту еден, повторувам ниту еден одржлив, сериозен, поголем, суштински проект кој ќе даде надеж кај било кого дека барем нешто ќе биде добро со оваа власт. 

Нашите граѓани заслужуваат подобро! Нашите граѓани сакаат подобро! 

И може многу подобро од ова!

Фото + Видео