Прес центар

18.01.2017

ПРАВИМЕ МОДЕРНА ЕВРОПСКА ОПШТИНА

За тоа како тече развојот на Македонска Каменица, реализираните проекти и планови за оваа година, во интервју говори градоначалникот Дарко Митевски, кој за периодот од...
18.01.2017

На Жерновски поважни му се боемските улици од 1.2 милиони евра одколку училиштето што го ветуваше во Капиштец

Интегрален текст од изјава за медиуми на Јордан Ристески, советник во Општина Центар
17.01.2017

Реализирани бројни проекти во општина Јегуновце во 2016, еве што ќе се гради оваа година

  Општина Јегуновце во 2016 година реализираше приоритетни проекти предвидени во програмата за локалните избори 2013 година, со цел за создавање подобри услови...
17.01.2017

Панов: Во 2016 година ги „засукавме ракавите“, продолжуваме и годинава

Кога правам резиме на сработеното, сигурен сум дека не само јас туку и сите во Општината, како и вработените во институциите под надлежност на локалната самоуправа, ги „...
17.01.2017

Своето неработење мрзливиот Жерновски се обидува да го прикрие со лаги

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на Општина Центар
17.01.2017

СДСМ не може со ниедно соопштение да го покрие фактот дека воздухот во Куманово е најзагаден

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ во врска со квалитетот на воздухот
17.01.2017

Благој Бочварски наместо да тера политика, треба прво да ги провери состојбите во општините Струмица и Куманово

Соопштение до јавноста - реакција на прес конференцијата на  Благој Бочварски
17.01.2017

СДСМ ја опустоши економијата и невработеноста беше дигната на рекордно високо ниво

Соопштение до јавноста - реакција на соопштението на СДСМ во врска со новите бизниси
17.01.2017

Мрзливиот Андреј Жерновски е единствениот градоначалник кој ништо нема сработено во својот мандат

Интегрален текст од изјава за медиуми на Јордан Ристевски, советник во Општина Центар