Прес центар

21.02.2017

За оваа година планирани 3,7 милиони евра за поддршка на иновации

До 3 мај 2017 трае повикот на Фондот за иновации и технолошки развој за поддршка на заинтересираните стартап претпријатија кои може да аплицираат за грантови до 30.000...
21.02.2017

Праксата ни покажа дека најдобро е кога има влада со политички мандат

Во овој момент тешко е да се прогнозира кога и во каква форма би формирале влада или дали би се одлучиле на повторни избори, но праксата ни покажа дека најдобро е кога...
21.02.2017

Претприемачкиот дух зголемен кај жените – Над 3.100 жени отвориле сопствени бизниси со стимулативните владини мерки

Над 3.100 жени отвориле сопствени бизниси во периодот од 2007-2016 година само со поддршка на стимулативна мерка на Владата. Кај жените е зголемен претприемничкиот дух и...
21.02.2017

Беличанец-Алексиќ реализирала 80 отсто од програмата

Градоначалникот на Кисела Вода Билјана Беличанец - Алексиќ денеска на прес-конференција, презентирајќи ги проектите што се реализирани во изминатите четири години, рече...
20.02.2017

Државата редовно ги сервисира обврските

Државата редовно ги сервисира обврските кон стопанството, изјави  министерот за финансии Кирил Миноски.
20.02.2017

Во Пробиштип се гради пешачка и велосипедска патека

Во Пробиштип интензивно се гради новата велосипедска и пешачка патека, која ќе ја спои индустриската зона со градот Пробиштип.
19.02.2017

Оперативниот план за вработување ќе овозможи 10.000 нови работни места

„Ова е веќе 11-ти оперативен план, и со тоа можеме да кажеме дека созреавме како Агенција и држава во креирање на активни мерки и политики“, изјави Влатко Поповски,...
17.02.2017

Општина Дебарца ќе финансира инфраструктурни проекти во вредност од 77,3 милиони денари

Градоначалникот на општина Дебарца, Игор Трајковски денеска пред медиумите го презентираше спроведените активности на локлната самоуправа во изминатата 2016-та година,...
17.02.2017

Не запираме со вложувањата во младите

Не само во образованието, не запреа вложувањата во младите. Тука е и бесплатниот превоз со воз за млади до 27 години, мерка која во изминатите 2 и пол години над 80 000...