Прес центар

30.01.2017

Странски инвеститори бараат парцела повеќе за нов бизнис во индустириските зони

Сметам дека за 5 години бројката на вработени луѓе во ТИРЗ "Прилеп"  би достигнала над 5.000 вработувања, што ќе биде од особена важност не само за Прилеп туку и за...
28.01.2017

Се водиме од една идеја - СЦ „Борис Трајковски“ да стане најсовремен спортски центар во регионот

Во „Борис Трајковски“ лани се одржаа 66 официјални натпревари, две европски и едно светско првенство, 16 концертни манифестации, 4 политички настани. Имаше 34.000 посети...
24.01.2017

Рестрикциите на вода за Неготино ќе бидат минато

„Спроведивме неколку паралелни проекти кои веќе даваат резултати, а со нивната комплетна реализација очекуваме редукциите на вода да бидат минато за неготинци“, вели...
23.01.2017

Инвестициските патишта и во 2017 водат кон Општина Илинден

Интензивно работевме на обнова на патиштата, на реализацијата на капиталниот проект за Подобрување на локалната патна инфастурктура, изградба, санација, реконструкција и...
23.01.2017

Во Дојран се случува сериозен инвестициски циклус

Дојран полека станува општина која вработува граѓани од соседните општини, како Богданци, Валандово и Гевгелија
20.01.2017

Мојот став за Албанците и улогата на Сорос во Македонија

Ова е интервју на најмоќниот политички лидер во Македонија, Никола Груевски, дадено за албански медиум, пишува Леонард Керкуќи, уредник на „Газета експрес“ и еден од...
18.01.2017

ПРАВИМЕ МОДЕРНА ЕВРОПСКА ОПШТИНА

За тоа како тече развојот на Македонска Каменица, реализираните проекти и планови за оваа година, во интервју говори градоначалникот Дарко Митевски, кој за периодот од...
18.01.2017

Исполнувањето на ветеното е нашиот влог за идните генерации

Сите реализирани проекти изминатата  години значат  подобрување на квалитетот на живеење на сите граѓани од општина Гевгелија. Тоа е нашиот влог за идните...