Прес центар › Актуелно

16.01.2017

ВМРО-ДПМНЕ со детали за проектот за гасификација на Неготино

Од јули минатата година започна изградбата на гасоводната мрежа Штип-Неготино-Кавадарци. Овој проект треба да биде завршен до крајот на оваа година. Истиот денеска на...
16.01.2017

Нови проекти и инвестиции во општина Гази Баба

Градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски на денешната прес конференција направи ретроспектива на проектите кои се реализираа во 2016, година која е успешна...
16.01.2017

Најмалку 110 милиони денари во проекти за општина Босилово

Општина Босилово активно се спрема за активностите во 2017 година, се прават планови како да се реализираат проектите за кои општината веќе има обезбедено финансии. Дел...
16.01.2017

Клиниката за токсикологија доби нови апарати

Голем број нови апарати се набавени и донесени на Клиниката за токсикологија, а најголем дел од нив се ставени во функција. Станува збор за опрема во вредност од 11...
15.01.2017

Силно ВМРО-ДПМНЕ значи силна Македонија

Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ кажа дека владејачката партија останува на својата позиција, односно ВМРО-ДПМНЕ е за да се задржи уставниот поредок и унитарноста на...
15.01.2017

Нема да го менуваме Уставот по никоја цена

Не планираме да формираме Влада по секоја цена, особено не по цена на менување на Уставот. Нема да го менуваме Уставот по никоја цена особено не за воведување...
15.01.2017

Промовирани дела од антологиите на светската поезија и на македонската литература за млади и деца

Промоција на последните два тома од „Антологијата на светската поезија“ на македонски јазик и „Антологијата на македонската литература за млади и деца“ се одржа вечерва...
14.01.2017

Градот се гуши во загадениот воздух, Дамјановски не мрднува со малиот прст

Вчеравечер беше постигнато највисоко ниво на загадување од речиси 1000 милиграми ПМ 10 честици на метри кубни, што е 10 пати повеќе од нормалниот квалитет на воздухот,...
14.01.2017

Во Струмица програмата Реално предвидува значајни проекти од областа на културата

Во програмата Реално се предвидени реално остварливи проекти за сите граѓани на Република Македонија и за сите градови во нашата држава, вели Васил Пишев од ВМРО-ДПМНЕ.
14.01.2017

Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ го посети пунктот за бездомни лица во Момин Поток

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ вчера направи хуманитарна посета на пунктот за бездомни лица во Момин Поток. За време на посетата од Унијата на жени донираа конзервирана...