Прес центар › Актуелно

23.02.2017

Сериозна владина поддршка за самовработување на лицата со попреченост

  Самовработување на лицата со попреченост е една од мерките, која е дел од Оперативниот план за вработување за 2017 година, а за која владата ќе даде сериозна...
23.02.2017

Во 2017 поголем број на здравствени услуги и поголем буџет за Универзитетската клиника за детска хирургија

Фондот за здравствено осигурување на Македонија во 2017 година  обезбеди вкупен буџет за Универзитетска клиника за детска хирургија од 133 милиони денари, што...
23.02.2017

Отчет за сработеното на градоначалникот Петре Латиновски

Нова градинка во Радишани за 120 деца, реконструкција на градинката во Бутел 2 и на сите седум основни училишта во општина Бутел. Ова се дел од реализираните...
22.02.2017

ЕК објави – Скопје финалист на Европската недела на мобилност 2016

Скопје е финалист на Европската недела на мобилност 2016
22.02.2017

Нема да дозволиме да се коцкаат со државата

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска порача на секој кој сака да се коцка со државните и националните интереси, дека во оваа држава има и други кои мислат...
22.02.2017

„Времето на дело покажa дека СДСМ е цврсто влезена со намера за редефинирање на Македонија“

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ истакна дека она што сега се случува, партијата го предвидела во текот на изборите и упатила предупредување.
22.02.2017

Нема да дозволиме промена на Уставот

СДСМ е цврсто влезен со намера да прави редефинирање на Македонија. Тие велат дека немало да се менува Уставот, а Уставот нема да се менува затоа што знаат дека без ВМРО...
22.02.2017

ВМРО-ДПМНЕ останува на бедемот на одбраната на националните и државните интереси

ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ ќе стои цврсто во било која ситуација на бедемот на одбраната на државните и националните интереси, истакна лидерот на...
21.02.2017

ФЗОМ ги едуцира пензионерите за нивните права од здравствено осигурување

Проектот  „Фондот поблиску до пензионерите“ предвидува одржување на 30 едукативни работилници низ Република Македонија на кои стручни лица ќе имаат можност пред...