Емил Димитриев

Генерален секретар на ВМРО - ДПМНЕ

Емил Димитриев стапи на функцијата, Претседател на Владата на Република Македонија, на 18 јануари 2016 година во Скопје, Република Македонија.

Лични податоци:
Име и презиме: 
Емил Димитриев
Националност: Mакедонец
Дата на раѓање: 19.03.1979
Пол: Машки

 Брачен статус: Оженет, татко на две деца.

Работно искуство:

  • 2014 Пратеник во Собранието на Република Македонија;
  • 2013 Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ;
  • 2011 Потсекретар на ВМРО-ДПМНЕ за ИЕ 3;
  • 2008 Заменик Министер во Министерството за Одбрана;
  • 2006 Раководител на општ сектор во Хидросистем Злетовица;
  • 2001 Вработен во ЕСМ Пробиштип.

Образование:

  • Постдипломец на Филозофски факултет при УКИМ во Скопје;
  • Дипломиран социолог – Филозофски факултет Скопје;
  • Школа за резервни офицери на Воената Академија Генерал Михајло Апостолски во Скопје;
  • Завршени обуки од областите социјално управување, човечки ресурси, односи со јавност.