Даниела Рангелова

Претседател на Унија на жени на ВМРО - ДПМНЕ

Пратеник во Собранието на Република Македонија

Кратка биографија 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 20.7.1978 во Велес. Македонка. Дипломиран политиколог, Правен факултет, Скопје.