fbpx

Владимир Ристов

Владимир Ристов е член на ВМРО-ДПМНЕ од 2006 година. Средно училиште завршил во гимназијата „Јане Сандански“ во Струмица, а дипломира на Правен факултет Јустинијан Први во Скопје отсек правни студии.

Во 2008 година како активен средношколец е потпретседател на ОК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ во  Струмица. Oд 2011 година е член на сите ОИШ. Во 2015 година е избран за Претседател на ОК УМС Струмица. Во 2018 година, Ристов е избран за член на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ.