fbpx

Статус на денот

СДСМ како и секаде, донесе тотален колапс и во Македонски железници

Комисија за инфраструктура, урбанизам и транспорт
 
●Воз за Кичево веќе 7 дена не вози.
●Воз за Битола мора да оди со претовар до Велес од причина што во функција е само една машина што може да се искачи накај Битола.
●За Кочани нема локомотива, се влече еден вагон со маневарка, а со такво возило не смее да се влечат вагони.
●За прв пат во историјата немаме меѓународен сообраќај, го нема ни на возен ред.
●Греење нема во возовите, дури и во новите.
●Патниците се возат со греалки и со вреќи за спиење.
СДСМ е најголемото зло на Македонија. Мора веднаш да си заминат.
 

Последни новости