fbpx

Статус на денот

Ласовска: Сексизмот, говорот на омраза се најдолни форми на атак врз било која жена

Нападот кон жената во политиката, само затоа што е жена, го загрозува демократизирањето на општеството, учеството на жените во политиката, за кое, навидум сите се бориме.
Сексизмот, говорот на омраза се најдолни форми на атак врз било која жена.
Кампања може и треба да се води со високо ниво на политичка култура и особено со почит кон жените кои се охрабриле да влезат во политиката.
Ги повикувам СДСМ, да се оградат од овие напади.
Поддршка до Тамара!

https://www.facebook.com/blagica.lasovska/posts/4253130548062651

Последни новости