fbpx

Соопштенија

Монструмот Заев да се извини за лагите за "Монструм"

Соопштение до јавноста

Монструмот Заев да се извини за лагите за "Монструм". Заев со години ги лажеше родителите на убиените деца и нивните роднини дека има друга вистина за "Монструм" и дека други се убијците.

Денеска судот ги потврди казните, а друга вистина не е утврдена. Заев лажеше и манипулираше со чувствата на роднините на убиените, но и на целата нација.

Заев ја злоупотреби трагедијата на убиените за политичка корист и нижење на политички поени.

Заев лажеше дека поседува докази, докази немаше.

Заев лажеше и наведуваше цела јавност лаги и невистини.

Заев мора да сноси одговорност. Доколку има грам морал ќе си даде оставка веднаш.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости