fbpx

Соопштенија

УЖ на ВМРО-ДПМНЕ:Шахпаска не се грижи за положбата на жената, туку создава стереотипи, таа смета дека местото на жената е да молзе крави

 Соопштение до јавноста

Јагода Шахпаска ги навреди жените. Јагода Шахпаска по примерот на Заев, дополнително и како жена, наместо да се грижи за положбата на жената во општеството таа создава стереотипи.

Шахпаска смета дека улогата на жените е да молзат крави.

УЖ на ВМРО-ДПМНЕ најостро го осудува говорот на омраза на Шахпаска, тоа е речник кој не одговара функционер кој треба да биде пример за однесување, и кој со своето делување треба да создава простор за целосно почитување и еманципација на жената.

Се додека СДСМ не почне на дело да практикува почитување на жената, а сето тоа е сведено само на празни флоскули се дотогаш ќе имаме потценување на жената, што е неприфатливо!

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

https://www.facebook.com/uz.vmro/posts/793652141220824

Последни новости