fbpx

Соопштенија

Тешко на Македонија ако криминалец со предавнички политики како Заев ги брои Македонците

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ 

СДСМ со сила сака да направи монтиран попис во Република Македонија.

Додека земји од регионот и Европа го одложуваат пописот поради пандемијата, владата предводена од Зоран Заев е решена по секоја цена да го спроведе.
Заев против волјата на граѓаните е спремен да направи политичка, а не статистичка операција.
Никој во Република Македонија не верува во попис спроведен од Зоран Заев, без консензус на политички и општествени чинители.
Затоа ВМРО-ДПМНЕ нагласува дека ќе започне иницијатива на собирање потписи во министерството за правда и како резултат на тоа собирање на потписи и таа иницијатива ќе достави предлог закон во Собранието со кој што ќе се предвиди поништување на овој закон.
ВМРО-ДПМНЕ нема да го признае пописот.

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости