fbpx

Соопштенија

Кога Владата за своите во Штип е мајка, а за народот во Вевчани маќеа, народе запомни го денот кога пуштија полиција на народ, пораз, па одговорност за сите од власта

 Фејсбук статус на Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Кога Владата за своите во Штип е "мајка", а за народот во Вевчани "маќеа".

Кога Владата цензурира критика и традиција долга илјадници години, а не спречува роденден на пример во самата Влада.

Кога самата власт организира избори во Штип и Пласница, а на народот му забранува да организира карневал зошто тој е критика за Владата.

Кога полицијата наместо криминалци, се тера да го брка својот народ...

Народе, добро запамети го овој ден и овие двојни аршини. Прво пораз, а потоа одговорност за сите од власта.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1770032189838899

 

Последни новости