fbpx

Соопштенија

Индустријата тоне, а Македонија со СДСМ извезува корона

Соопштение до јавноста

Факти кои го одбележаа денот:

  1. СДСМ го уништи стопанството. Падот на индустриското производство 1 јануари до 30 јуни оваа година бележи пад од 14.6% во однос на лани.
  2. Граѓаните остануваат без своите работни места поради неспособноста на власта. Бројот на работници во индустријата од 1 јануари до 30 јуни оваа година во споредба со лани е помал за 4.4%.
  3. Македонија станува извозник на корона поради грешки во протоколите на власта. Транзитот на болни од корона низ Македонија е грешка на власта на СДСМ.
  4. Туристичките работници бараат субвенции за плати, власта молчи и остава секторот да тоне.

Последни новости