fbpx

Соопштенија

СДСМ И Царовска немаат никаква стратегија за државата

Соопштение до јавноста – реакција на изјавата на Мила Царовска

Во периодот кога почна корона пандемијата, Царовска ја немаше никаде да им помогне на граѓаните да се надмине ситуацијата. Сега кога СДСМ сакаат избори по секоја цена, Царовска реши да се прошета низ државата и да се „пофали“ дека инвестираат во енергетската мрежа.

Откако СДСМ се на власт нема никаква инвестиција во енергетиката и граѓаните тоа многу добро го знаат.

За Царовска се многу поважни личните бенефити отколку тоа како живеат граѓаните.

СДСМ и Царовска не направија ништо за доброто на граѓаните во овие три години. Затоа потребно е итна стратегија за државата да излезе од катастрофата која што ја втурна СДСМ, државата.

ВМРО-ДПМНЕ е поразлично од СДСМ. ВМРО-ДПМНЕ има план за обнова на Македонија. Со СДСМ и Заев добивме хибриден режим, неспособност, криминал и сиромаштија.

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости