fbpx

Прес конференции

Шилегов во 2018 година вети дека Златно Славејче ќе го слави 50тиот јубилеј во Универзална, а сега сака да ја руши

Интегрален текст од прес конференција на Ирена Попова

Почитувани,

Петре Шилегов и СДСМ ги излажаа скопјани, но и сите кои на било кој начин се поврзани со Универзална сала.

Пред изборите во 2017 година ветуваа дека ќе ја реновираат Универзална сала, во 2018 година Шилегов дури излезе со ветување до Златните славејчиња дека за 2 години истата ќе ја реновира, а тие ќе го прослават својот 50 годишен јубилеј во реновирана сала.

И излажа!

Да слушнеме што ветуваше Шилегов.

Толку од ветувањето на Шилегов до Златните славејчиња.

Зборот на Шилегов очигледно не вреди ништо!

Шилегов три дена молчи, дали ја руши Универзална сала и на тоа место сака да направи парк, за само да ја исполни квотата за зеленило кое треба да го има во градската четврт 3 11 за да може во кругот на поранешната фабрика „Треска“ да никнат над 50 згради.

Дали Шилегов е дел од бизнисот од кој само профитот би изнесувал до 50 милиони евра?! Дали ова е причината тој да си го погази своето предизборно ветување за Универзална сала – симбол на скопјани и споменот на многу скопјани да завршат како урнатина?!

Зошто господине Шилегов ги излажавте скопјани и зошто свесно си игравте со нивните чувства и спомени само за да дојдете на власт, а откако седнавте во градоначалничката фотелја ништо суштинско не направивте. А Универзална скапува како руина, затоа што три години ништо не направите.

Го тргнавте настрана планот на ВМРО-ДПМНЕ за нејзина реконструкција, а никој не знае каде завршија 30 милиони денари кои ги добивте од владата за нејзина реконструкција минатата година.

Доколку ВМРО-ДПМНЕ останеше на власт на локално ниво во град Скопје, Универзална сала до сега ќе беше реновирана.

Да го погледнеме идејното решение за Универзална сала, кое сега ќе беше реалност.

Наместо нова реновирана сала, ние сега имаме руинирана сала која не работи и која со години е оставена на забот на времето.

Господине Шилегов наместо да уништувате и рушите, соберете храброст и надминете ги политичките и бизнис интереси и реконструирајте ја Универзална сала, не мора ни да трошите пари за идејно решение, тоа веќе го имате во фиока, само треба да го реализирате.

Покажете барем малку доблест и грижа за Скопје и скопјани.

Последни новости