fbpx

Вести

Оваа власт нема да издржи цел мандат

 Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, на денешниот Live chat сесија на тема Одговор на сите Ваши прашања, рече дека тој е убеден дека здружената опозиција но и граѓаните нема да дозволат владата да трае повеќе од 4 години.

Дали ќе издржи оваа влада четири години како што беше најавувано, Мицкоски рече:

„Јас сум убеден дека здружената опозиција, но и граѓаните нема да дозволат оваа влада да трае не повеќе од периодот за локалните избори или после поразот на локалните избори определен период, а никако четири години бидејќи од она кое што можеме да го наречеме како владина програма за работа не може да се види ниту јасна визија, ниту пак било каква стратегија за справување со проблемите и реалноста во Македонија, што би значело подобар живот на граѓаните без разлика на нивната етничка и политичка припадност.“

Последни новости