fbpx

М-р Весна Дамчевска Илиевска

М-р Весна Дамчевска Илиевска е дипломиран психолог, при УКИМ

И магистер по мировни науки, при УКИМ.

Пратеник во Собранието на Република Македонија од 2014 до 2020.

Претседателка на УЖ ВМРО ДПМНЕ во Бутел 2009 до 2016 година.

Член на ИК на УЖ ВМРО ДПМНЕ од 2018 година.