fbpx

Весела Честоева

 

Член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ од  2009 до 2012 и од  2018 година. Пратеник во Собранието на Република Македонија од 2008-2011 година. Директор на Археолошки Музеј на Македонија од 2012 -2017 година.

По професија е дипломиран историчар на уметност со Археологија, постдипломски студии  на Институт за Национална историја - Скопје. Од 2006 до 2008 работи и како директор на Центарот за култура во Неготино.

 

  • Претседател на УЖ при ОК ВМРО-ДПМНЕ Демир Капија (2001 – 2008 година)
  • Претседател на ОИШ при ОК ВМРО-ДПМНЕ Демир Капија ( 2009–2013 година)
  • Претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Демир Капија (2008 – 2011 година)
  • Член на Републичка Комисија за култура на ВМРО-ДПМНЕ од 2014 до 2020
  • Член на Комисија за култура при УЖ на ВМРО-ДПМНЕ
  • Кандидат за пратеник во собранието на Р. Македонија (2006 година)
  • Пратеник во собранието на Р. Македонија (2008 - 2011 година)
  • Кандидат за пратеник во собранието на Р. Македонија (2011 година)