fbpx

Силвана Ангелевска

Силвана Ангелевска е професор на Техничкиот факултет во Битола. Ангелевска е член на ВМРО-ДПМНЕ од 2002 година.

Таа ја извршува функцијата претседател на Советот на Општина Битола во период од 2012 до 2017 година. Ангелеска е и потпретседател на ОК Битола. Ангелевска одлично зборува англиски и српски јазик.