fbpx

Пратеничка група

Кандидати за пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за Обнова на Македонија за претстојните вонредни парламентарни избори.

Изборна единица број 1:

1. д-р Гордана Сиљаноска Давкова од Центар,
2. д-р Тимчо Муцунски од Центар,
3. д-р Синиша Стојановски од Аеродром,
4. м-р Бети Стаменковска Трајковска од Кисела Вода,
5. коалиција,
6. коалиција,
7. д-р Велика Стојкова Серафимовска од Центар,
8. Тони Јаревски од Карпош,
9. Сафет Бишевац од Студеничани,
10. Весна Марковска од Аеродром,
11. Игор Никовски од Кисела Вода,
12. Ружица Николовска од Карпош,
13. Коалиција,
14. Влатко Мојсовски од Македонски Брод,
15. Јасмина Паметковска од Сопиште,
16. Мартин Стојановски од Сарај,
17. Филип Ѓорѓиев од Центар,
18. Тамара Михајловска од Аеродром,
19. Сергеј Попов од Центар и
20. Бисера Златеска од Македонски Брод.

Изборна единица број 2:
Изборна единица број 3:
Изборна единица број 4:
Изборна единица број 5:
Изборна единица број 6:
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 1991 - 1994 )

1.       Митко Анастасовски

2.       Никола Апостолски

3.       Ламбе Арнаудов

4.       Драги Арсов

5.       Јордан Бошков

6.       Драги Гроздановски

7.       Ратка Димитрова

8.       Доста Димовска

9.       Борко Ѓорчески

10.   Горан Зафировски

11.   Борис Змејковски

12.   Љупчо Јакимовски

13.   Ристо Јованов

14.   Цветан Јовчевски

15.   Ташко Киров

16.   Зоран Китев

17.   Кирил Ковачевски

18.   Ѓорѓи Котевски

19.   Никола Крстески

20.   Биљана Лазаревска

21.   Вецко Личоски

22.   Коле Луловски

23.   Трајан Мицевски

24.   Богдан Неделковски

25.   Михаил Пановски

26.   Томислав Пецаков

27.   Ацо Спироски

28.   Томислав Стефковски

29.   Томислав Стојановски

30.   Стоиле Стојков

31.   Гоце Темелковски

32.   Петар Темелковски

33.   Благој Тошев

34.   Петре Трајкоски

35.   Душан Трпчевски

36.   Флоровски Александар

37.   Благоја Чкатроски

Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 1998 - 2002 )
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 2002 - 2006 )
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 2006 - 2008 )
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 2008 - 2011 )
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 2011 - 2014 )
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 2014 - 2016 )
Пратенички состав на ВМРО-ДПМНЕ ( 2016 - 2020 )