fbpx

Пепица Честојнова

Пепица Честојнова е член на ВМРО - ДПМНЕ од 2012 година, средно образование завршила во СОУ “Св. Кирил и Методиј” во Неготино, а дипломирала на Правниот Факултет “Јустинијан Први” во Скопје во 2017 година.

За член на ОК на ВМРО - ДПМНЕ во Неготино во 2018 година, како потпретседател. Од 2013 година активно учествувала во партиските комисии во Неготино. Пепица активно зборува англиски и француски јазик, и има посетено повеќе меѓународни обуки и конвенции во Белград, Софија, и Букурешт. За член на ИК на УМС на ВМРО - ДПМНЕ е избрана во февруари 2019 година.