fbpx

Моника Делева

Моника Делева од Скопје е член на ВМРО ДПМНЕ од 2009 година. Средно образование завршила во СУГС ,, Орце Николов " француска билингвална паралелка. Делева е дипломиран инженер архитект при универзитетот Американ Колеџ Скопје.

Таа одлично зборува англиски јазик и има учествувано на повеќе меѓународни обуки и семинари. Делева е избрана за член на ИК на УМС на ВМРО ДПМНЕ од април 2018 година.