fbpx

Лилјана Затуроска

Лилјана Затуроска во 1983 година матурира во гимназијата "Јосип Броз Тито" во Битола, во 1989 година дипломира на Архитектонскиот факултет при Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје.

Активен член во ОК-Струга од 2005 год,

Учесник во изборни циклуси на разни позиции од 2006 година.

Координатор за терен во изборните циклуси-2006,2009,2011,2013,2014, и член на РИШ 2009, 2011, 2016,2020, како и Претседател на ОИШ-Струга-2008

Потсекретар на генералниот секретар на партијата за ИЕ-5 од 2009-2011

Член на централната комисија за транспорт и врски од 2010 и нејзин потпретседател во 2014година. Член на централната кадрова комисија 2011-2013 година.

Претседател на Комисија на УЖ за транспорт и врски 2016-2018. Член на ИК на УЖ од 2010 до 2011, од 2013 до 2015, од 2016 до 2018,и од 2018, Член на ЦК-УЖ-2010-до денеска. Член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ од 2012-до денеска.

Генерален секретар на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ од 2016  до денеска.

Пратеник во Собранието на РМ од 2008- 2020 год. Член и заменик на повеке парламентарни комисии, од 2016-2020 претседател на  комисија за транспорт врски и екологија при Собранието на Република Македонија.

И била учесник на бројни обуки и семинари во организација во организација на ВМРО-ДПМНЕ и  во соработка со реномирани меѓународни и домашни институции.