fbpx

Д-р. Јованка Точко

Јованка Точко е член на ИК на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ од 2013година, континуирано до денеска и член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ. По професија е Доктор  специјалист по анестезија, реанимација и интензивно лекување. Со работно искуство во ЈЗУОпшта Болница- Охрид од 1987 до 2019 година. И од 2019 година вработена  во  ПЗУ Санте Плус”- Скопје.

Активно учествува во промоција  на кандидат за Градоначалник на Охрид 2009 година. Потпретседателка на  УЖ на ОК Охрид  од 2011 до 2013 година.

Носител на листа за советници  на Локални избори  Охрид 2013 година и Советник во совет на Општина Охрид 2013-2017 година. Кандидат  на листа за советници на Локални избори - Охрид 2017 година.