fbpx

Елена Зарковска

 

Член на Извршниот комитет на Унијата на жени на ВМРО- ДПМНЕ од 2018 година со долгогодишно партиско искуство во областа на правото, финансиите и надворешните работи.

 

Членува и во Комисијата за надворешни работи и евроатлански интеграции.

 

Од 2010-2013 година била член и на Извршниот комитет на Унијата на млади сили на ВМРО- ДПМНЕ, а била активна и во повеќе партиски комисии и координативни тела.

 

Во периодот од 2013-2017 година ја извршувала функцијата Генерален конзул на Република Македонија во Детроит, САД.

 

Дипломиран правник, магистер по финансии и финансово право и бизнис специјалист. 

 

Добитник на бројни меѓународни награди и признанија за бизнис лидерство и дипломатија.

 

Зборува англиски и германски јазик.