fbpx

Благица Ласовска

Благица Ласовска Претседател на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од 2018 година.

Член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ од 2018 година. Ласовска е пратеник во Собранието на Република Македонија од 2014 – 2020 година. По професија е дипломиран професор по предучилишно образование и магистер за образование и образовни политики.


Од 1997 до 2013 работи во општина Свети Николе, од 2013 до 2014 работи во ДИЦ.
Осум години е претседател на УЖ во Свети Николе, потпретседател на ОИШ 2019, член на ОК Свети Николе од 2005 до денес. Од 2014 е член на ИК на УЖ ВМРО ДПМНЕ. Членува и во партиската комисија за образование од 2014. Говори англиски јазик.