fbpx

Бајрам Требишки

Бајрам Требишки е член на ВМРО-ДПМНЕ од 1996 година. Дипломира на ликовната академија при УКИМ. Требишки е претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Ростуше во период од 1996 до 2003 година.

Во период од 1998 до 2002 година ја извршува функцијата директор на ОУ Ѓорѓи Пулески во село Ростуше. Додека во период од 2010 до 2017 година е директор на СОУ Маврово-Ростуше.На последните предвремени парламентарни избори 2020 година Требишки е кандидат за пратеник во собранието на Република Македонија во Изборна единица 5.